Bröllop – en fantastisk dag!

Att vara frisör och få möjligheten och förtroendet att ta hand om håret på någons bröllopsdag är absolut en av höjdpunkterna i vårt yrke.
Vi har lång erfarenhet av bröllop och stor kunskap om hår och makeup och vi har under åren haft nöjet att klä många vackra brudar. Därför är Du i trygga händer hos oss.
Genom att välja oss och våra väl genomtänkta Bröllopsmenyer kan du själv koppla av och lugnt lämna den här delen av planeringen till oss.

Låt oss bidra till att göra Er stora dag till ett oförglömligt minne!

Oavsett om du är sugen på en traditionell och klassisk bröllopsfrisyr eller en makalöst romantisk håruppsättning med färska blommor och mormors ärvda slöja, eller kanske något mer vågat eget och personligt så kan du ha största förtroende för att vi har kunskapen och ideérna för att kunna genomföra en frisyr som stämmer överens med dina förväntningar.

Hos oss är hela bröllopsföljet välkommet. Bruden har en egen frisör under dagen och du kan lugnt koppla av och känna dig trygg medan dina tärnor, näbbar och eventuella bröllopsgäster vant tas om hand av flera andra frisörer i salongen.
Hos oss har du alltid möjlighet att vid behov lämna kvar en väska eller kasse med ombyte så att du slipper tänka på det på väg till kyrka eller fotograf. Vill du hänga in din klänning och eventuell slöja hos oss dagen innan så är du varmt välkommen att göra det.

Vi har även ett varierat sortiment av hårsmycken, tex spännen, diadem och tiaror och vi brukar rekommendera att du inte springer iväg och köper hårsmycken och dekorationer innan du träffat oss för en konsultation. Ofta är det bättre att köpa dekorationerna när du och din frisör tillsammans kommit fram till din bröllopsfrisyr och då också vilken typ av smycke, eller dekoration som kan fungera och passa att fästa i frisyren. Vill du ha färska blommor i ditt hår brukar floristen göra ett litet fäste på stjälken som gör att dom går att fästa i frisyren.
Vi skulle vilja påstå att vi tänkt på nästan allt!

Konsultationen före bröllopet
Vi går tillsammans igenom Ditt bröllop och Dina önskemål om frisyr. Uppsatt, halvuppsatt eller utsläppt. Klassiskt stilren, mjukt romantisk, modern men kanske framförallt personlig. Frisyren kan sedan dekoreras allt efter önskemål.
Vi passar också på att prata om Din make-up. Det här gör vi vanligtvis en till två månader före bröllopet.

Makeup
Hos oss ingår makeup i både silver och guldmenyn för att du lugnt ska kunna koppla av och få allting gjort på samma ställe. Noggrann rengöring, hållbart underlag och en enkel, klädsam och personlig brudmake up.
Vi arbetar med flera professionella märken. Ljuvliga, naturliga underlag och skuggor i en mängd olika färger.
En brudmakeup är ofta mjuk och naturlig och ingår i silvermenyn. Är du intresserad av en mer glamorös festmakeup så väljer du guldmenyn.

Gåvopåse
Vi har gjort i ordning en liten påse med några av de sakerna som kan vara bra att ha under dagen. Antingen kan du bära med dig den själv eller ge den till din tärna för att ha i beredskap under dagen.
I påsen hittar du bla några tops, några extra hårnålar, några bomullsrondeller, en minihårspray och engångspåsar av schampo och balsam så att det är smidigt för dig att tvätta ur spray mm i håret om ni ex sover på hotell. Hotellschampo är sällan särskilt kul.
Gåvopåsen ingår i silver och guldmenyerna.

Klädsel
På tre av våra salonger finns det gott om plats för bruden att byta om i ett eget avskilt rum och behöver du hjälp med att knäppa knappar, trä på underkjolen, dra åt band eller knäppa strumpeband så ingår det i guldmenyn. Utanför alla våra fyra salonger är det nära att komma intill med bil så det är smidigt för dig att bli upphämtad. Tänk gärna på att lägga ett lakan över dörröppningen och stolen i bilen där du ska sitta så att klänningen inte råkar få fläckar.

TILLVALSMENY för Bruden på bröllopsdagen

Löshår
Om inte Ditt eget hår riktigt räcker till har vi många olika löshår att fylla ut med. Antingen för ett naturligt resultat eller för en mer avancerad frisyr. Löshåret har du till låns och returnerar till oss efter bröllopet.
Tillvalspris: 250 kr

Slöja
Om du har en slöja som inte är färdig för att fästas i frisyren så kan vi iordningställa den genom att sy fästet, stryka och stärka den så att den passar och går att fästa i din frisyr.
Tillvalspris: 500 kr
Att fästa en redan färdigsydd och färdigstruken slöja ingår i bröllopsmeny Guld och kostar inget extra.

TILLVALSMENY för Bröllopsföljet på bröllopsdagen

Brudtärnorna
Lilla tärnpaketet: En föning eller styling med tång & en klädsam make-up
Tillvalspris: 1 475 kr
Stora tärnpaketet: En håruppsättning & en klädsam make-up
Tillvalspris: 1 895 kr

Brudnäbbarna
Din eller Dina brudnäbbar (under 11 år) får en fin brudnäbbsfrisyr. Kanske lite lockar, några fina flätor eller en liten söt knut.
Litet, gulligt och enkelt!
Tillvalspris: 595 kr

Brudgummen
Så klart är mannen också huvudperson den här dagen och hans hår är också viktigt. Vi schamponerar hans hår, konditionerar och han får en avslappnande hårbottenmassage. Håret stylas enligt önskemål och om så önskas får han en lättare make up, ex. underlagscreme och puder ev lite mascara. Om det behövs trimmar vi gärna håret lite runt öronen eller längst ner i nacken.
Tillvalspris: 595 kr

Schamponering & föning – bröllopsgäst
Kanske har du långväga gäster eller fler i familjen som vill känna sig extra ompysslade och fina den här speciella dagen? Till oss är hela bröllopsföljet välkommet. Välj detta och dina gäster får en avkopplande schamponering, hårbottenmassage och en föning som garanterat håller stilen genom hela festen.
Tillvalspris: 595 kr

Långt hår!
Om det är så att du har ett väldigt långt eller väldigt tjockt hår så kan vi behöva avsätta extra tid för att hinna med frisyren på ett ordentligt vis. För detta tillkommer 400 kr per extra 30 minuter.

 

TILLVALSMENY Skönhet för Bruden och medföljande väninnor/tärnor

Vi lämnar alltid 10% rabatt* på alla skönhetsbehandlingar som utförs hos våra hudterapeuter i samband med bröllopet. Rabatten gäller för både den blivande bruden och hennes tärnor eller väninnor och för brudgummen. Boka direkt med salongerna och ange bara ditt bröllopsdatum eller boka via din frisör.
* Rabatten gäller en gång per behandling och person

Ögonfransfärg: Att färga ögonfransarna strax innan bröllopet är perfekt som grund för mascaran i bröllops make-upen. Lika skönt är det att vakna upp dagen efter bröllopet med färgade fransar och för att inte tala om …

Ögonfranspermanent: Perfekt formade fransar ger en pigg och vaken blick som håller i sex veckor. Lika skönt att slippa Lika skönt att slippa tänka på att böja fransarna på bröllopsdagen som på bröllopsresan.

Vaxning: Slipp tänka på rakning och stickiga ben. Vaxa benen före bröllopet för perfekt lena och hårfria ben.

CELLOX Skin Rejuvenation – vår avancerade och fina ansiktsbehandling med omedelbara resultat! Gör gärna två behandlingar före bröllopet för bästa resultat. Läs mer under rubriken skönhet.

Bröllopsmeny på plats utanför salongen
Om ni hellre vill att vi kommer till er på bröllopsdagen så gör vi gärna det.
Många brudar varje år väljer att be oss packa våra väskor och åka till ett hotell, en gård eller hem till någon och
det går naturligtvis jätte bra.

För det tillkommer ett tillägg på 2 300 kr – 3 300 kronor och då ingår:
Tid för frisören att packa produkter, hårnålar, locktänger mm på salongen.
Resetid (bortavaro från salongen) till och från lokationen
Resa till och från lokationen (inom 3 mil från salongen)
Tid för uppackning på salongen.

Pris: 2 300 kr för en frisör och 3 300 kr för två frisörer på plats.


Söndag och helgdag
Vi har vanligtvis inte öppet söndagar och “röda” dagar men har ofta möjlighet att öppna upp speciellt för ett bröllop.
För detta tillkommer i så fall ett helgdagstillägg om 1 500 kr för en frisör och 2 500 kr för två frisörer.

BOKNING & BETALNING

Vid bokning av bröllopsmeny skapar vi en bokningsbekräftelse för ditt datum.

Därefter mailas bokningsbekräftelsen till dig och du betalar in handpenning på 1 500 kr till vårt Bg. Har du valt bröllopsmeny på annan plats än salongen betalar du 2 500 kr i handpenning.
Vi vill gärna så tidigt som möjligt veta hur många tärnor och andra i bröllopssällskapet som önskar boka tid så att vi kan planera med frisörer och makepartister men du är välkommen att ändra detta antalet så länge vi har möjlighet att ta emot bokningar fram till bröllopet.

Skulle du av någon anledning behöva avboka din bröllopsmeny kan vi dessvärre inte betala tillbaka handpenningen eftersom vi reserverat tid och hållit upp tid för andra bokningar.
Vid avbokning 3 veckor eller närmare bröllopsdatumet debiteras hela beloppet för bröllopsmenyn.

På bröllopsdagen betalar du resterande summa via kort, kontant eller Swish. Vi kan däremot inte erbjuda fakturabetalning.

Om du valt bröllop på annan plats än salongen behöver vi ha betalt senast kvällen före bröllopet.

Vi vill göra dig uppmärksam på att pga platsbrist på salongerna och med hänsyn till andra kunder har vi inte möjlighet att erbjuda sittplatser för medföljande förutom för dem som bokat behandling. Vi har heller dessvärre inte möjlighet att erbjuda plats för att stanna kvar efter avslutad behandling pga platsbrist.