OM FRANSFÖRLÄNGNING

Vi är stolta över att vara professionella och att arbeta seriöst!
Våra fransstylister är certifierade och vi tummar inte på kvalitén.
 
Vet DU vad som är skillnaden på en professionell och en mindre professionell fransförlängning?
 
Det finns mängder av billiga franslim och fransar på marknaden nu när fransförlängning är hetare än någonsin. För den som inte har så stor yrkesstolthet, erfarenhet, säkerhetstänk eller professionell inställning så är det lätt att snåla in på materialen vilket kan medföra stora risker för kunden.
Det finns även en uppsjö av “skolor” och “utbildningar” som utger sig för att diplomera fransstylister. Många av dessa är självutnämnda skolor och tidigare fanns ingen kontroll finns om de ens var speciellt pedagogiskt utformade eller har ett yrkesmässigt innehåll. Ni har väl hört talas om viskleken? Precis så gig det ofta till i fransförlängningsbranschen för bara ett par år sedan. En lär ut till någon som i sin tur lär ut till någon som i sin tur skaffar en logga och bestämmer sig för att göra ett diplom att dela ut till den som gått i dennes lära. Ja ingen större kontroll alltså. Fransförlängning är ett hantverk som kräver kunskap, skicklighet och noggrannhet. Det är inget man lär sig på en förmiddag eller genom att titta på när någon annan gör. Sedan bara några år tillbaka insåg branschen att det krävdes kontroll och numera finns det ett flertal seriösa utbildningar i landet.
Det finns MÄNGDER av moment som kan gå fel i en fransförlängning.
Det ena är dåliga och billiga material. En annan sak är “slarv” eller dålig förståelse för hur viktig det är att dels bedöma de egna fransarna för att kunna applicera rätt längd, tjocklek och val av teknik. En annan oerhört viktig del är SEPARERINGEN. Alltså en applicerad frans skall ALLTID appliceras på EN naturlig frans. När inte separeringen är noggrant utförd och syntetfransen hamnar på fler än en naturlig frans blir det ganska snabbt slitage, dragningar och skador som gör att kunden dels kan få irritationer eller att de egna fransarna slits av. En sämre fransförlängning ser klumpig och onaturlig ut, kan skava riktigt illa och faktiskt förstöra de egna fransarna.

FY! Det har faktiskt hänt att kunder kommit in till oss och sett ut ungefär så här.Det är så man vill gråta. 

Ett annat vanligt sätt att snåla in och kunna erbjuda riktigt billiga priser på sina fransförlängningar är att använda en billig variant av tejp för att hålla undan underfransarna medan förlängningen utförs.
ILLA, ILLA! Först och främst är det riktigt obehagligt för kunden att både få tejpen applicerad och för att inte tala om borttagen. Dessutom så är det mer än vanligt att flera underfransar slits av och följer med tejpen bort. Kunden har tur om det inte blir röda och irriterade märken under ögonen efter behandlingen. En professionell fransstylist använder ett sorts självhäftande skydd under ögonen under behandlingen. Naturligtvis är dessa skydd, Gel-Patches för engångsbruk så att det är hygieniskt för kunden. Lite mer kostsamt för salongen – MYCKET proffsigare för kunden!

En annat vanligt sätt att “slarva” är att inte vara noga med hygienen. Om det är korta behandlingstider och underpriser så finns det sällan speciellt mycket tid över till att sterilisera pincetterna och de andra verktygen eller att byta örngott eller handduk på kudden.

Fräscht eller hur?! Det skulle vara en tandläkare det, nej knappast!
Och som ALLTID, viktigt att be om kvitto så att du som kund vet att företaget bedrivs som firmahar försäkring om något eventuellt skulle gå fel. Ovh visst vill du som kund veta att firman har F-skatt, betalar moms och lagstadgade avgifter. Konkurrens på lika villkor helt enkelt.
Välkommen till vår certifierade fransstylist på Holland Hair west, utbildad hos Lashia i Stockholm
Noggrannhet, service, yrkesstolthet och proffsiga produkter.

Holland Hair west
Lindhagensgatan 49
T-bana: Thorildsplan

Bokningstelefon: 08-555 535 00
Bokning online!