Vad är en Kemisk peeling?
Med hjälp av olika syror som appliceras på huden så får huden ett litet lyft i samband med att det yttersta hudlagret avlägsnas. I samband med att de döda hudcellerna avlägsnas stimuleras nybildningen av hudceller. Ju äldre man blir desto långsammare förnyas cellerna. En kemisk peeling kan utföras ansikte, hals, nacke, bröst, händer samt armar och ben.

Resultat
Det man vill åstadkomma med en kemisk peeling är en förbättring samt “föryngring” av huden. Efter en behandling blir huden lenare och dess porer drar ihop sig. Även vissa mindre och ytliga rynkor liksom pigmentförändringar kan försvinna efter behandlingen. Slutresultatet blir att huden får ett fräschare, slätare och yngre utseende. Många beskriver resultatet som att huden blir slät och får ny lyster.

Hudförbättringar
För en lätt uppfräschning kan du absolut göra enstaka behandlingar. Flera av våra kunder kommer regelbundet var sjätte, var åttonde vecka för en kemisk peeling för att känna sig fräschare och jämnare i huden. De som har ett specifikt önskemål, kanske enligt listan här nedanför kommer oftare och gör 4-5 behandlingar inom en kortare period för att se tydligare resultat. Då rekommenderas en bokningsintervall om 10-14 dagar mellan varje tillfälle.

Med kemisk peeling kan man förbättra:
Acne och acneärr
Åldersfläckar och solfläckar
Fina linjer och rynkor
Fräknar
Ojämn hudpigmentering
Grov hud och fjällande hud
Ärr
Solskadad hud
Våra syror
Våra syror från Solution by Victus är unika i sitt slag då de är rena och inte förblandade. Detta innebär att våra hudterapeuter själva blandar dem sinsemellan för att skräddarsy efter hudtyp och önskemål om resultat.

Mandelic Peel – är bland annat antibakteriell, effektiv på akne vid känslig hud, pormaskar och hjälper till att jämna ut hudtonen.

Salisylic Peel – lämplig för fetare hy och hy med stora porer. Har antiinflammatoriska egenskaper som gör den effektiv mot akne och oren hy.

Glycolic Peel – motverkar bla torr och narig hud, minskar små linjer, avlägsnar döda hudceller och stimulerar cellförnyelse och produktionen av elastin och kollagen.

Lactic Peel – Mjölksyra som är lämplig för att behandla bland annat ålderstecken, pigmenteringar.

Så här går behandlingen till:
Behandlingen inleds med en konsultation om vad kunden önskar för resultat. Därefter rengörs huden med våra härliga Solutionprodukter och en avfettande “sprit”, hudterapeuten gör en hudanalys och så skapas en skräddarsydd blandning av en eller flera syror. Du får skyddande kompresser på dina ögon och därefter appliceras syrablandningen med en pensel på din hud. Vid uppnådd effekt, oftast efter 2-4 minuter så tvättas syran av med vatten. Och när huden är helt ren appliceras lämpligt serum och sedan vår favoritansiktsmask Face off. När den är avlägsnad appliceras serum och en passande ansiktskräm.

Läs gärna om när Miss Jennie var på Kemisk peeling hos oss

Efter behandlingen:
I bland kan huden bli lite röd och aningen irriterad men det är i så fall bara en naturlig reaktion. Viktigt att komma ihåg är att huden blir mycket känslig för solljus närmaste tiden efter behandlingen och därför rekommenderas alltid solskyddskräm även om det inte är “gassande” solsken ute.

Kemisk peeling hos Holland Hair
Våra hudterapeuter är SEYF certifierade och specialutbildade hos Victus i Solutions syror vilket gör att du kan känna dig helt trygg med behandlingarna hos oss.

Antingen väljer du en Kemisk Peeling som en enskild behandling. Den tar 30 minuter och priset är 995 kr

Eller så väljer du vår Klassiska ansiktsbehandling och väljer Kemisk peeling som ett tillägg, då för 495 kronor

Här är hela vår meny

Välkommen att boka tid: 08-555 535 00 eller online