KEMISK PEELING i vintertider

Under hösten och inför vintern får din hud ofta utstå temperatur och väderväxlingar som leder till en torr hud som kan se lite “trött” ut. Dagliga hudvårdsrutiner med anpassade produkter kanske inte riktigt “räcker till” för att få tillbaka livet och lystern i huden.
Då finns KEMISK PEELING eller SYRABEHANDLING som det även kallas.

Kemisk peeling har så många fördelar och arbetsområden. Den kan till exempel reducera pigment, minska acne, ärr, rynkor eller storporig hud förutom att tillsätta fukt.

Solution by Victus syror som vi arbetar med är unika i sitt slag då serien består av fyra olika helt rena syror, alltså inte färdigblandade. Detta betyder att vi som hudterapeuter skräddarsyr och blandar syrorna för varje kund och för varje specifikt behov. Till exempel kan vi arbeta med BÅDE rynkor och återfuktning på samma gång.

Behandlingen går till som så att man först rengör huden, analyserar hudens tillstånd och lyssnar på kundens önskemål och därefter bestämmer sig för en typ av kemisk peeling . Därefter rengörs huden ännu en gång och så penslas syreblandningen på huden. Verkningstiden är upp till 4 minuter men anpassas efter kundens hud och effekten i syrorna. Nu kan en liten stickande känsla uppstå och det är helt normalt. Efter syran torkas av med ljummet vatten, appliceras serum för hudtypen, och en ansiktsmask eller kräm.
Självklart kan man även lägga till den kemiska peelingen till en Klassisk Ansiktsbehandling som tillval också.

Den kemiska peelingen görs oftast i ansiktet men vi vill gärna påminna om att lägga till även dekolletaget där många kanske blir lite rynkiga eller har solskador och pigmenteringar.

Efter behandlingen upplever man huden med ny spänst, lyster och fräschör. Dessutom kan huden nu ta upp ingredienserna och effekten av dina dagliga hudvårdsprodukter på ett mer effektivt sätt.

Med vänlig hälsning, Lotta
Hudterapeut Holland Hair 92:an