I vårt yrke blir man aldrig fullärd. Det finns alltid något nytt att lära sig och det är ju en av sakerna som är så spännande med att vara frisör.

Vi går ofta på visningar och ser säsongens trender och det är alltid superinspirerande men i går så hade vi bjudit in Rolf Vollstedt, en legend i branschen för att drilla oss i klassiska grundklippningar à la Vidal Sassoon.
Rolf har varit i branschen i 67 år!!! Ja det stämmer faktiskt. Rolf är nu 82 år och har varit frisör sedan han var 15 år och slutade jobba på salong för bara 2 år sedan. Vilken passion va? Fram tills för bara ett halvår sedan gästspelade han som frisörlärare på en frisörskola i Göteborg några dagar per vecka. Hur som helst så har jag alltid beundrat denne man. Vi arbetade tillsammans som utbildare för Matrix under många år och det är få frisörer som jag beundrar rent klipptekniskt som honom.
Så för en tid sedan så ringde jag upp Rolf och frågade om han skulle vara intresserad att ha en klipputbildning för oss på Holland Hair. Rolf blev väldigt glad för förfrågan så i går var det dags.

På söndagen fixade och ordnade jag så att Holland Hair west förvandlades från salong till kurslokal och på måndag morgon var det dags för första halvan av vårt team frisörer att göra sig redo med varsin “modell” *läs dockhuvud. Rolf demonstrerade 4 olika grundklippningar och vi klippte och klippte och Rolf var med och petade, visade och guidade oss. På eftermiddagen gjorde andra halvan samma sak och energin och inspirationen var verkligen på topp. Så mycket nya knep och tips man kan lära sig när man arbetar tillsammans och har möjlighet att ställa frågor, testa, vända och vrida på saker.

När alla klippt klart och dockorna hade väääääldigt korta frisyrer var det dags för alla att samlas på west igen för att äta en härlig buffé samtidig som Rolf berättade om sin fantastiska resa. Från att arbeta som schamponeringspojke på sin pappas salong i en liten stad i Tyskland under kriget, till att arbeta på de största salongerna i Munchen, flytta till Göteborg under 50-talet och där så småningom öppna den tidens största salong med 30 frisörer och 20 elever. Rolf delade med sig av mängder av roliga minnen och historier och det är en väldigt imponerade resa.

Tack käraste Rolf Vollstedt för en helt fantastisk dag och förmånen att få ta del av dina tekniker, kunskaper och inte minst härliga historier <3
Nu är hela team Holland Hair riktigt sugna på att klippa sjukt snygga bobbar, graderingar och pager på våra kunder.
Kram Marina