Vi gör mängder av Opti.smooth behandlingar hos oss på salongerna varje vecka och vi får även massor av frågor om hur man gör när håret växer ut och när man behöver göra en utväxtbehandling.

 

Tyngden av de raka längderna gör att det som växer ut och blir lockigt i botten oftast inte orkar locka sig särskilt mycket den första tiden efter Opti.smooth behandlingen. Och om man tänker på ett naturligt lockigt hår så är det oftast inte lockigast närmast botten utan mer och mer lockigt längre ut på topparna.

Det första som brukar hända efter 2-4 centimeters utväxt i botten är att man får en lite mer känsla av volym och det tycker många ändå om.
Om man sedan efter 4-5 cm tycker att lockarna, rörelsen i botten börjar störa så brukar det vara enkelt att ta en plattång och bara dra några tag i benan och i hårfästena så ser det bra ut igen.
När håret vuxit ungefär 10 cm så går det bra att göra utväxten igen. Anledningen till att det behövs minst 10 cm för att kunna göra en utväxtbehandling är för att det skall finnas tillräckligt med hår att behandla närmast botten och fortfarande kunna vara exakt och precis utan att överlappa tidigare behandlat hår.

 

 

 

 

 

Det här är vår kund Katarina som gjort Opti.smooth Heat fyra gånger och ganska precis en gång per år. Hon har ett supertjockt hår som är ganska lockigt med mycket volym naturligt.

Här har det alltså gått ett år sedan förra behandlingen och eftersom hennes hår växer jätte fort är utväxten minst 15-17 cm lång nu när hon kom till Nicolina på Holland Hair west för en utväxtbehandling.
Den här gången var det också dags för ny frisyr så Nicolina började med att klippa av ungefär 17 cm enligt önskemål från kunden att få en ny frisyr och ett mer lättskött hår.

 

 

 

 

 


 

 

 

När man gjort sin första Opti.smooth Heat behandling så ska ju håret som är behandlat hålla sig rakt för alltid. I de allra flesta fall så är det också så men i vissa fall så kan håret få tillbaka viss rörelse.

Detta kan hända om:

  • Kunden preparerar sitt hår “hårt” efter Opti.smooth. Ex bleker eller färgar för “starkt”. Varje kemisk behandling påverkar hårets insida och kommer till slut att synas på hårets utsida.
  • Om man från början har ett hår som är skört och slitet eftersom man då vid Opti.smooth behandlingen måste välja en svagare och skonsammare kräm för att inte överpreparera håret.
  • Om kunden skulle använda väldigt starka schampon till sitt hår, eller varje dag använda volymschampo. Då kommer ytan på hårstrået att försvagas och håret resulterar i att se frissigt och torrt ut. Vilket kan uppfattas som att lockarna kommer tillbaka.
  • Om kunden inte följer råden att håret absolut inte får bli fuktig eller blött de närmaste 48 timmar efter Opti.smooth behandlingen.
  • Om håret är SÅ motståndskraftigt och starkt i sig själv att behandlingen inte riktigt “rår på” håret från första början.

Som sagt så i de allra flesta fall så håller sig ju längderna raka när man en gång behandlat dem och då är det bara utväxten som behöver behandlas. Hur snabbt man behöver komma tillbaka är naturligtvis väldigt olika men som regel säger vi att utväxten bör vara minst 10 cm för att kunna behandlas. De flesta av våra Opti.smooth kunder kommer en gång per år ungefär.

Så när börjar utväxten synas?

 

 

När man behandlar utväxten så gör man processen precis likadant som när man gjorde den första gången förutom att den utslätande krämen endast appliceras på håret i utväxten.

Om längderna fått rörelse igen sedan förra behandlingen så kan man, om hårets kondition och kvalitet tillåter göra en uppfräschning av längderna genom att applicera en svagare utslätande kräm på det tidigare behandlade håret och sedan plattånga och göra resten av behandlingen som vanligt.

 

Viktigt att tänka på för dig som kund:

  • Tänk på att alltid berätta allt ditt hår varit med om sedan senaste behandlingen.
  • Det är viktigt att vi känner till alla eventuella toningar, färgningar eller andra behandlingar ditt hår varit med om.
  • Den wowkänsla du upplevde första gången ditt hår blev från lockigt till rakt kanske inte infinner sig lika starkt efter utväxtbehandlingen eftersom du redan vant dig vid rakt hår.
  • Följ gärna våra rekommenderade råd om produkter och behandlingar efter din Opti.smooth behandling. På så sätt får du ännu mer glädje av din investering i ditt hår.
  • Resultatet av din Opti.smooth behandling kan variera från gång till gång eftersom hår är ett levande material och faktiskt ändrar sig från år till år. I bland påverkas hårets kondition av händelser i livet och är kanske i perioder torrare, sprödare, svagare eller mer motståndskraftigt.

 

 

 

 

MATRIX Total Results Sleek
Shampoo och balsam är den serien vi rekommenderar att använda hemma efter Opti.smooth.
Sleek både vårdar och fortsätter att mjukgöra ytan på håret för ett fortsatt blankt och lättskött hår.

 

Biolage Pro-Keratin Treatmen + Opti.smooth = SANT

Pro-Keratin Treatment är en behandling som bygger upp, reparerar och stärker hår. Även om håret inte är eller blir särskilt skadat av Opti.smooth så är detta en behandling som passar som handen i handsken tillsammans med Optibehandlade hår. Eftersom Pro-Keratin både arbetar med styrkan i håret och fukt och smidighet så blir håret både mjukare, glansigare och livslängden på Opti förlängs när man vårdar och tar hand om sitt hår.
Pro-keratin service tar 45 minuter att utföra på salongen och kostar 590 kr.
Varmt välkommen att boka!