Om vaxning

Håren bör vara lite längre så att allt följer med vi vaxningstillfället. Minst 5 mm långa och helst inte för långa. Har du rakat mellan vaxningstillfällena kan vissa hår förbli korta mellan de hår som är långa på grund av de olika växtfaserna. För bäst resultat bör man alltså inte raka mellan vaxningarna. När hårstråna börjar växa ut efter en vaxning är de mycket mjukare än utväxten efter t ex rakning. Har man vaxat en längre period och inte rakar emellanåt brukar hårväxten minska något för de flesta. Man får INTE ökad hårväxt efter vaxningar.

Eftersom huden i ansiktet är extra känslig använder vi oss av särskilda produkter för just dess områden.

Inför vaxning

När du kommer för vaxning skall du ha ren hud utan crème på det område du ska behandla. Huden bör inte vara irriterad eller solbränd så att den ömmar. Har du mycket torr hud kan det vara bra att förbereda huden inför vaxningen genom att smörja och fukta upp den dagarna innan. Men helst inte samma dag. Det är bra att peela/skrubba huden inför vaxning, då följer små korta strån med lättare och inåtväxta strån kan lättare komma ut ur huden.

Efter vaxning

Efter vaxningen skall du inte utsätta huden för starka kemikalier, klorerade offentliga bad eller direkt solljus inom 24 timmar.